Granátové jablko lyofilizované
Související produkty
Detailní popis produktu
Granátové jablko lyofilizované
Informace o produktu
Jste milovníkem kyselejších chutí a rádi si zpestříte svůj pokrm zajímavým prvkem? Granátové jablko je tou správnou volbou, jak z obyčejného jídla udělat to správné potěšení nejen pro vaše oči! Nebaví vás jeho loupání? Bez obav! My jsme tuto práci odvedli za vás, navíc jsme jej mrazem vysušili, takže vydrží o hodně déle než to čerstvé. Zamilujete si lyofilizované granátové jablko, nebo vyzkoušíte další druhy našeho mrazem sušeného ovoce?
TOP informace o granátovém jablku
- V latinském jazyce nese název „pomum granatum“ – ovoce, které má mnoho semen.
- Jeden plod obsahuje velké množství semen, počet někdy přesahuje 600.
- Existuje více než 760 odrůd granátového jablka.
- Mnoho vědců se domnívá, že to bylo právě granátové jablko, které pokoušelo Adama a Evu v Rajské zahradě.
- V Řecku je rozlomení granátového jablka na svatebních a novoročních slavnostech oblíbenou tradicí.
Poznámka nákupčího
„Jedno granátové jablko má přibližně 600 semínek obalených sladkou červenou dužinou. Většina pochází z Blízkého východu, kde se zmrazí a posílají k lyofilizaci do Německa. Surovina se k vám dostane již oloupaná a připravená ke spotřebě. Skvěle se hodí jak do zeleninových a ovocných salátů, tak do kaší, jogurtů a svačinových směsí. Semínka mají plnohodnotnou chuť granátového jablka a navíc krásně křupou.“
Jak se granátové jablko pěstuje?
Granátové jablko je plod marhaníku granátového, který roste hlavně ve Středomoří. Tato rostlina nesnese mráz, avšak dá se pěstovat i u nás jako přenosná rostlina. Pokud zasejete semínko, může z něj vyrůst keř. Tato rostlina má mnoho červených květů s průměrem zhruba 4–5 cm. Tyto plody potřebují dostatek slunečných dní a prospívá jim teplý podzim. Pokud jsou vhodné podmínky pro pěstování, sbírají se zhruba 10–12 cm velká jablka, v teplejších krajích dokonce ještě větší. Marhaníku nejvíce prospívá výživná a propustná zemina.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené mrazem |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Írán/Turecko/Indie |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | lyofilizované semena plodu |
Energetická hodnota na 100 g: | 1083 kJ / 255 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 54,4 g |
z toho cukry: | 54,4 g |
Vláknina: | 1,3 g |
Bílkoviny: | 1,3 g |
Sůl: | 0,038 g |
Typ sušení: | mrazem ve vakuu |
Obchodní třída: | Premium |
Dieta: | Bez laktózy |
Surovina: | Granátové jablko |
Zpracování: | Kousky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.