Ostružiny lyofilizované JUMBO - drť
Související produkty
Detailní popis produktu
Ostružiny lyofilizované drť
Informace o produktu
Kdo by nemiloval osvěžující sladkokyselou chuť ostružin! My jsme lyofilizované ostružiny nadrtili na směs drobných kousků a prášku. Drcené ostružiny tak můžete přidat jako ozdobu při přípravě oblíbených dezertů nebo nimi dochutit ovesnou kaši či smoothie.
Drť z mrazem sušených ostružin však využijete i při přípravě domácích limonád, smetanových zmrzlin a sorbetů nebo osvěžujících letních drinků. Skvěle se budou vyjímat také na sýrovém prkénku nebo ve vašem oblíbeném salátu! Tak jak si s nimi poradíte vy?
TOP informace o drti z lyofilizovaných ostružin
- Typickou barvu získaly ostružiny díky obsaženým flavonoidům.
- Ostružinovou drť lze použít jako přírodní fialové barvivo bez éček.
- Ovocná drť obsahuje pouze 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných barviv a konzervantů.
- Ostružiny mají silné antioxidační účinky – dokonce 3x větší než příbuzné maliny.
- Díky šetrnému sušení mrazem si ostružiny zachovaly všechny vitamíny a minerály.
„Drcené lyo ostružiny skvěle poslouží při přípravě snídaní, dezertů i drinků.“
Jak se ostružiny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ostružiny drtí na drobné kousky a na prášek. Na ostružinách i dalším mrazem sušeném ovoci si však u nás můžete pochutnat i na nedrcené verzi.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené mrazem |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Polsko |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | drť |
Energetická hodnota na 100 g: | 1428 kJ / 341 kcal |
Tuky: | 2,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 59,4 g |
z toho cukry: | 59,4 g |
Vláknina: | 27,8 g |
Bílkoviny: | 6,7 g |
Sůl: | 0,01 g |
Typ sušení: | mrazem ve vakuu |
Dieta: | Bez laktózy |
Surovina: | Ostružiny |
Zpracování: | Drť |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.