Jahody lyofilizované prášek

Neohodnoceno
od 199 Kč od 177,70 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

Váha: 1kg
Dočasně nedostupné
1 599 Kč
1 427,70 Kč bez DPH
Váha: 5kg
Dočasně nedostupné
6 920 Kč
6 178,60 Kč bez DPH
Váha: 100g
Dočasně nedostupné
199 Kč
177,70 Kč bez DPH
Váha: 8kg
Dočasně nedostupné
11 999 Kč
10 713,40 Kč bez DPH
Váha: 15kg
Dočasně nedostupné
20 538 Kč
18 337,50 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Jahody lyofilizované prášek

Informace o produktu

S jahodami to není snadné, protože najít ty správné, co chutnají jako čerstvě utržené z babiččiny zahrádky, je opravdu těžké. A prášek z nich je ještě těžší najít, protože jahody v něm musí být 100%. Někdy se musí jít za surovinou přes půlku světa, abychom našli to, co hledáme. No, tentokrát jsme zašli jen kousek – do Německa. Chutí a kvalitou je to to nejlepší, co jsme na světovém trhu našli. Prášek se vyrábí z lyofilizovaných jahod, které jsou příjemně křupavé a snadno se dají rozemlít na prášek. Rovněž jsou 100%, bez přídavku cukru, steroidů či jiných aditiv.

TOP informace o prášku

  1. Živiny jsou v prášku zachovány.
  2. Před zmrazením jsou jahody pečlivě dozrálé, takže chutnají jako domácí.
  3. Po vysušení byly jemně pomleté.
  4. Jsou bez přídavku cukru a jiných aditiv.
  5. Prášek je také ideálním přírodním barvivem.

Poznámka nákupčího

„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 gramů ovoce vzali a rozmixovali ho na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 gramů čistého ovocného prášku se všemi živinami a vitamíny.

Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí.“

Jak se jahody suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se jahody melou na jemný prášek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sušené mrazem
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Egypt
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Balení: Znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava: prášek
Energetická hodnota na 100 g: 1359 kJ / 323 kcal
Tuky: 3,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,36 g
Sacharidy: 52,6 g
z toho cukry: 52,6 g
Vláknina: 20 g
Bílkoviny: 7,9 g
Sůl: 0,01 g
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Surovina: Jahoda
Zpracování: Prášek

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.