Máslový karamel kousky
Související produkty
Detailní popis produktu
Máslový karamel kousky
Informace o produktu
Karamel patří mezi oblíbené sladkosti už po celá desetiletí. Měkké karamelové bonbony jsou většinou favoritem u dětí, tvrdší karamel upřednostňují cukráři po celém světě a tvoří s jeho pomocí jedinečné dezerty, využívají jej jako barvivo nebo v něm obalují ořechy. Možností, jak využít karamel je zkrátka nespočet. Naše máslové karamelové kousky jsou ideální zejména na oslazení teplých ranních kaší, jako ozdoba dezertů, zmrzliny a nebo je můžete mlsat jen tak, až budete mít příště chuť na něco sladkého.
Jak karamelové kousky vyrábíme? Karamel se vyrábí pozvolným zahříváním cukru, který při zvýšené teplotě tuhne a tvoří krásně lesklou zlatavou hmotu, ta se následně vylije na plech, vychladne a ztuhne. Nakonec se vzniklá tvrdá hmota roztříští na tyto malé kousky.
TOP informace o máslovém karamelu
- Tmavý karamel se zahřívá maximálně na 195 °C.
- Kousky mají různé tvary i velikosti od 0,5 mm až po 8 mm.
- Ve vlhkém prostředí se krystalky karamelu slepí k sobě.
- Do karamelu se používá máslo, mléko nebo smetana podle toho, jakou chuť a konzistenci chceme.
- Máslový karamel má měkčí konzistenci a svou chutí připomíná měkké karamelky.
Poznámka nákupčího
„Karamel, a hlavně ten mléčný, mám rád od dětství. Občas mě přepadne chuť přidat si do ovesné kaše s jablky trochu karamelu, ale ráno často spěchám a polevy ze supermarketu mě po přečtení složení odrazují. Když to chce jen špetku sladkého tónu nebo finesy na talíř, hodí se mít v kuchyni právě takové kousky karamelu. Je lehce slaný, vyladí sladké tóny a podtrhne chuť karamelu, nádherně voní a chutná opravdu jako poctivý mléčný karamel.“
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rostlinné a bio potraviny |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Francie |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | Kousky |
Energetická hodnota na 100 g: | 1983 kJ / 475 kcal |
Tuky: | 17 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 11 g |
Sacharidy: | 79 g |
z toho cukry: | 64 g |
Bílkoviny: | 2 g |
Sůl: | 0,5 g |
Dieta: | Bez lepku |
Zpracování: | Kousky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.