Fíky lyofilizované plátky
Související produkty
Detailní popis produktu
Fíky lyofilizované plátky
Informace o produktu
Celé fíky nebývají zrovna tím nejkrásnějším ovocem, dokud je nerozkrojíte. Naše mrazem sušené plátky jsou ovšem pravý opak. Krásné na pohled, jemná svěží vůně a ještě lépe chutnají. Fíky poctivě dozrály na slunci a až pak byly usušeny mrazem, aby si zachovaly výraznou vůni, plnou chuť a především veškeré živiny. Do balení jsme dali celé plátky, aby vám mohly ozdobit dort a zazářit v každé ranní kaši. Takhle dokonale křupavé fíky prostě jen tak někde neseženete.
TOP informace o lyofilizovaných fících
- Na 100 gramů mrazem sušených fíků bylo použito 700 gramů čerstvých.
- Fíky jsou považovány za ovoce, ale ve skutečnosti jsou to uzavřené květy fíkovníku.
- Díky procesu lyofilizace si fíky zachovaly jak krásnou barvu tak veškeré živiny a vitamíny.
- Lyofilizované ovoce chutná téměř jako čerstvé.
- Čerstvé fíky obsahují téměř 80 % vody, mrazem sušené 0 %.
- Čerstvé fíky rychle podléhají zkáze, mrazem sušené vydrží podstatně déle.

Poznámka nákupčího
„Tradičně sušené fíky teplem nabízíme už delší dobu. Máme spolehlivé dodavatele z různých zemí – tyto fíky jsou měkké, sladké a delikátní. Sušené mrazem sháním už několik let a byla to docela dřina, ale konečně vám je můžeme nabídnout! Problém není v tom, že by fíky sušené mrazem byly nějak špatně dostupné. Některé však rychleji vlhly, některé měly slabou chuť a vůni, jiné byly trochu gumové. Jsem možná puntičkář, ale proč bych chtěl něco jiného, než ty nejlepší fíky – nádherně sladké a voňavé, s překrásnou barvou a dokonalou křupavostí?“
„Krásné, křupavé a sladké – takové fíky jsem hledal!“
Jak se fíky pěstují?
Fíky jsou květem fíkovníku smokvoně, což je malý stromek, který najdete převážně ve Španělsku, Řecku nebo v Turecku, ale i na jiných teplých místech. Fíkovník vypěstovaný v takových zemích může mít až 1 000 květů (plodů), v závislosti na tom, jaká je to odrůda. Fíkovník si můžete vypěstovat i doma, v květináči, ale je třeba dbát na to, aby bylo pro rostlinu zařízené co největší teplo. Doporučuje se skleník nebo zaskleněný balkón. Fíkovník potřebuje nejméně 15 °C, jinak je třeba jej zazimovat. Prospívá mu nejvíce sluníčko, které umožňuje plodům dozrát. Fíky zrají převážně na podzim druhého roku, ale díky lyofilizaci je můžete mít v té nejlepší kvalitě po celý rok. Tak na co ještě čekáte? Rozsviťte si ranní jogurt nebo svačinu do práce!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené mrazem |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Čína |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení: | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost: | 5–7 mm |
Úprava: | plátky |
Energetická hodnota na 100 g: | 1297 kJ / 310 kcal |
Tuky: | 2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 77 g |
z toho cukry: | 58 g |
Vláknina: | 12 g |
Bílkoviny: | 4 g |
Sůl: | 0 g |
Typ sušení: | mrazem ve vakuu |
Surovina: | Fík |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.