Slaný karamel kousky
Související produkty
Detailní popis produktu
Slaný karamel kousky
Informace o produktu
Máte někdy chuť osladit si ráno kaši, ale ať už do ní přidáte cokoliv, stále to není to pravé? Vyzkoušejte naše kousky slaného karamelu! Největší parádu udělají v teplé ovesné kaši, které dodají příjemnou sladko-slanou chuť. Skvěle se hodí i do sušenkového těsta, jako ozdoba dortů, či zmrzlinových pohárů. Radost však udělají i samostatně, když dostanete chuť na něco sladkého.
Karamel se vyrábí zahříváním cukru, který při zvýšené teplotě tuhne a vytváří nazlátlou, krásně lesklou hmotu. Ta se následně vylije na plech a po řádném vychladnutí a ztuhnutí se roztříští na malé kousky.
TOP informace o slaném karamelu
- Světlý karamel se zahřívá maximálně na 176 °C.
- Kousky mají různé tvary i velikosti od 0,5 mm až po 8 mm.
- Původ slaného karamelu je dobře známý, pochází z Francie z druhé poloviny 20. století.
- Svou největší slávu si získal až v Americe, kde se dodnes těší velké popularitě.
- Do karamelu se používá mléko, máslo nebo smetana podle toho, jaká je požadovaná výsledná chuť a konzistence.
„Slaný karamel dodá vašim sladkým pokrmům nový rozměr.“
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rostlinné a bio potraviny |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Francie |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení: | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | kousky |
Energetická hodnota na 100 g: | 1750 kJ / 414 kcal |
Tuky: | 78 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 5 g |
Sacharidy: | 88 g |
z toho cukry: | 66 g |
Bílkoviny: | <0,1 g |
Sůl: | 3,5 g |
Dieta: | Bez lepku |
Zpracování: | Kousky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.