Višně lyofilizované
Související produkty
Detailní popis produktu
Višně lyofilizované
Informace o produktu
Sice kvůli trpké chuti nejsou až tak populární, ale určitě bychom na višně neměli úplně zapomenout. Na těle mají mnoho pozitivních účinků. Například působí protizánětlivě, zlepšují funkčnost srdce, brání vzniku chudokrevnosti. Také mají schopnost vázat na sebe škodlivé látky, které se pak z těla snadněji vylučují. Takto pomáhají čistit krev, ledviny a játra. I když višeň patří spíše mezi sezónní ovoce, díky nám si na nich můžete pochutnat během celého roku. Nechali jsme je pro Vás zlyofilizovat, což je šetrná technologie sušení mrazem, kdy se ze suroviny odpaří voda, ale živiny, chuť a vzhled zůstávají stejné, a to i bez použití cukru a jiných aditiv.
TOP informace o lyofilizovaných višních
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou při lyofilizaci zachovány.
- Lyofilizované ovoce je bez cukru a aditiv a pěstované bez fytohormonů a chemických postřiků.
- Mrazem sušené višně jsou nízkokalorické.
- Obsahují vitamíny B a C, mají vysoký obsah jódu, vápníku, železa a draslíku.
- Višně podporují imunitní systém, čistí tělo, brání vzniku chudokrevnosti.
Jak se višně suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené mrazem |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení: | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | celé kousky |
Energetická hodnota na 100 g: | 1481 kJ / 351 kcal |
Tuky: | 3,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,7 g |
Sacharidy: | 63,1 g |
z toho cukry: | 63,1 g |
Vláknina: | 6,6 g |
Bílkoviny: | 5,7 g |
Sůl: | 0,03 g |
Typ sušení: | mrazem ve vakuu |
Surovina: | Višeň |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.