Arašídy wasabi
Související produkty
Detailní popis produktu
Arašídy wasabi
Informace o produktu
Máme arašídy, ale ne ledajaké. Přivezené až z Číny a obalené do oblíbeného těstíčka. Znáte to určitě i vy, ten nezapomenutelný pocit, když ostrost wasabi koření ucítíte až v nose. Naše wasabi arašídy jsou ale trochu jemnější a v nose většinou tolik nepálí, aby vám nekazily požitek z chuti. Těstíčko je krásně křupavé a arašídy uvnitř rovněž. Tak si užijte dvojité křupání!
TOP informace o wasabi arašídech
- Arašídy nejsou ořechy, i když je za ně považujeme, ale luštěnina.
- V těstíčku se skrývají celá jádra arašídů.
- Až dvě třetiny vyprodukovaných arašídů ve světě zkonzumují Američané.
- Tloušťka těstíčka je přibližně 2 mm.
- Základem je kvalitní a chutné wasabi koření.
Jak se arašídy pěstují?
Samostatný příběh arašídů je velmi zajímavý. Původ arašídů je třeba hledat v Jižní Americe, kde byly pěstovány a šlechtěné již před 6 000 lety. Dnes je však můžete najít ve všech tropických a subtropických oblastech. Arašídy jsou semena podzemnice olejné, která je rostlinou z čeledi bobovitých. Jde tedy o luštěninu, jejíž plodem je lusk. Celý proces začíná tak, že vzrostlé květy jsou opylovány hmyzem a po oplodnění se začínají uzavírat a stáčet k zemi. Plody se následně zavrtávají do půdy, kde zrají v hloubce asi 5–8 cm.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Dražované ovoce a ořechy |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Čína |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | pražené ořechy |
Energetická hodnota na 100 g: | 1921 kJ / 458 kcal |
Tuky: | 19,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 6,2 g |
Sacharidy: | 59,6 g |
z toho cukry: | 23,4 g |
Vláknina: | 2,8 g |
Bílkoviny: | 10 g |
Sůl: | 1,006 g |
Dieta: | Bez laktózy |
Surovina: | Arašídy |
Zpracování: | Loupané |
Chuť: | Pálivá |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.