Kiwi lyofilizované
Související produkty
Detailní popis produktu
Kiwi lyofilizované
Informace o produktu
To čištění a pálení rtů je docela otrava, že? Proto jsme vám kiwi nechali oloupat a lyofilizovat, aby jeho jezení už nikdy nebylo otravné. Kiwi je totiž plné antioxidantů a vitamínů, především vitamínu C. Tam, odkud si je dovážíme, je pěstované bez použití fytohormonů, pesticidů či herbicidů. Také je usušené mrazem, to mu ale na chuti, vůni a nutričních látkách neubralo!
TOP informace o lyofilizovaném kiwi
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou u lyofilizovaného ovoce zachovány.
- Plné vitamínu C, který napomáhá posílit imunitu.
- Příjemná křupavá svačina.
- Bohatý na řadu minerálních látek jako jsou hořčík, vápník, železo, draslík, fosfor.
- Kiwi je plodem rostliny aktinidie lahodné.
Poznámka nákupčího
„Mrazem sušené kiwi vyřešilo problém s náročným loupáním chlupaté slupky. Plátky kiwi mají ostro-sladkou chuť, křupavá semínka a ušetří vám čas i nežádoucí odpad z přezrálého ovoce. V dohledné době se snažím najít lepší variantu, kterou by dodavatel byl schopný sklidit i usušit na jednom místě. Zajímám se o lyofilizované žluté kiwi, které má mnohem sladší a výraznější chuť.“
Jak se kiwi suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené mrazem |
---|---|
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu: | Chile |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava: | plátky |
Energetická hodnota na 100 g: | 1240 kJ / 296 kcal |
Tuky: | 3,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 52,7 g |
z toho cukry: | 52,6 g |
Vláknina: | 12,2 g |
Bílkoviny: | 5,8 g |
Sůl: | 0,04 g |
Typ sušení: | mrazem ve vakuu |
Obchodní třída: | Premium |
Dieta: | Bez laktózy |
Surovina: | Kiwi |
Zpracování: | Kousky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.